westhighlandway.reismee.nl

Reisschema

Het reisschema voor onze Schotland vakantie:

Op 02 juni gaat onze vakantie beginnen, we rijden dan naar IJmuiden voor de overtocht met DFDS naar New Castle. Vertrek om 17.30 uur aankomst om 09.00 uur aan.

Daarna rijden we via de oostkust naar Bamburgh. Hier blijven we 2 nachten.

Hierna gaan we naar Edinburgh, hier blijven we ook 2 nachten.

Dan gaan we naar Milngavie, het is dan 7 juni, vanwaar onze wandeling gaat beginnen de volgende morgen. We wandelen de afstand van 158 km verspreid over 9 wandeldagen.

Onze bagage wordt van overnachting naar overnachting gebracht, John heeft dus een rugzak op waar spullen voor de dag in zitten (regenkleding, zonnebrand, eten en drinken).

De eerste dag wandelen we van Milngavie naar Drymen, afstand : 20 km
De tweede dag wandelen we naar Balmaha, 12½ km
De derde dag wandelen we naar Rowardennan, 12½ km
De vierde dag wandelen we naar Inverarnan, 23 km.
Aangezien de vierde dag een zware wandeldag is blijven we een extra nachtje in Inverarnan.
De vijfde dag wandelen we naar Tyndrum, 20 km
De zesde dag wandelen we naar Inveroran, 15 km
De zevende dag wandelen we naar Kingshouse, 16 km
Aangezien we dan weer wat kilometers in de benen hebben, en we hebben tenslotte vakantie, blijven we hier ook een nachtje extra.
De achtste dag wandelen we naar Kinloch¬leven, 14½ km
De laatste dag wandelen we naar Fort William, 24½ km

De dag erna, 19 juni, vertrekken we vanuit Fort William met de trein eerst terug naar Milngavie, waar we de auto hebben achtergelaten, daarna rijden we door naar Glasgow.

In Glasgow blijven 2 nachten slapen.

Daarna rijden we via de westkust weer terug naar New Castle.

Dit doen we via 2 overnachtingen in Gatehouse of Fleet.

Dan is het weer tijd om de boot naar huis te nemen. Deze vertrekt op 23 juni om 17.00 uur en we zullen dan weer in IJmuiden om 09.00 uur van boord gaan.

Gert

Mooie wandeling! Heel veel succes en geniet ervan.

Dorien

Prachtig, we zijn benieuwd naar jullie avonturen!