westhighlandway.reismee.nl

Overtocht IJmuiden naar Newcastle

Vrijdag om half 11 waren de oppassers bij ons. Na alles met hun doorgenomen te hebben vertrokken we tegen 12 uur naar IJmuiden. Daar waren we rond half 2 en konden uiteindelijk om 3 uur aan boord.

Nadat we ons overnachtingskoffertje op ons kamertje hadden gezet zijn we een rondje op de boot gaan lopen om te kijken waar alles was. Om kwart over 4 vertrok de boot naar New Castle. We hadden ons intussen geinstaleerd in de lounche waar we na een bakkie koffie een biertje hebben gedronken.

Om kwart voor 7 was het tijd voor het buffet. Dit smaakte ons beide erg lekker. Daarna nog een wijntje als afzakkertje (uit eigen voorraad), gedoucht en bed in om hopelijk toch een paar uurtjes te kunnen slapen.

Tegen 8 uur werden we uiteindelijk echt wakker na een nacht van vaak wakker zijn. Toen we van boord konden ontdekte we helaas een scheurtje in ons voorraam van de auto gelukkig alleen de buitenlaag.
Ontbijt en lunch hadden we bij dus even buiten Newcastle gestopt voor ons ontbijt. Na goedkoper als in Nederland, getankt te hebben onze rit langs de zee vervolgt. We zijn gestopt aan een strand voor onze lunch, en daarna een strandwandeling gemaakt.

Daarna doorgereden naar Bamburgh naar ons hotel Victoria waar we 2 nachten logeren.

Vandaag een zonnige dag met 16 graden.

Leo & Anja Roodakker

Wauw, herkenbaar....een rusteloze start van jullie avontuur. Als echte slimme hollanders hebben julle voor de eerste klap alles bij. Succes bij jullie eerste 2 overnachtingen en loopjes